5 rețete simple și rapide de gătit cu cuptorul cu microunde standard

În ultimii ani, să ai un cuptor cu microunde e ceva normal, acesta devenind o unealtă indispensabilă în bucătării din întreaga lume. Cu ajutorul acestei tehnologii avansate, gătitul a devenit mai rapid și mai ușor decât oricând. În plus, cuptorul cu microunde este o opțiune excelentă pentru cei care trăiesc într-un apartament mic sau care nu au timp pentru gătitul tradițional. În acest preambul, vă vom prezenta 6 rețete simple și rapide de gătit cu cuptorul cu microunde.

Dacă doriți să economisiți timp și energie, cuptorul cu microunde este alegerea perfectă pentru a vă prepara mâncarea rapid și eficient. În timp ce unele rețete pot necesita un timp mai îndelungat de gătit, cuptorul cu microunde poate fi folosit pentru a găti alimentele rapid și uniform, ceea ce este perfect pentru cei care au un program aglomerat.

Un alt avantaj al cuptorului cu microunde este că poate fi utilizat pentru o varietate de rețete, de la feluri principale până la deserturi delicioase. Chiar dacă ați fost obișnuiți să utilizați cuptorul tradițional pentru gătitul prânzului sau cinei, cuptorul cu microunde poate fi o alternativă excelentă pentru o varietate de preparate.

Cuptorul cu microunde este o opțiune excelentă pentru gătitul în sezonul cald, când dorim să evităm utilizarea cuptorului tradițional pentru a nu încălzi prea mult casa. În plus, cuptorul cu microunde are o gamă variată de setări, astfel încât puteți ajusta puterea și timpul de gătire pentru a obține preparate perfect coapte sau gătite.

cuptor cu microunde ieftin

Pentru a utiliza cuptorul cu microunde în cel mai eficient mod posibil, este important să folosiți vase speciale pentru cuptorul cu microunde și să citiți instrucțiunile de utilizare ale aparatului. De asemenea, este important să nu supraîncărcați cuptorul cu microunde și să nu încălziți alimentele prea mult timp, pentru a evita supraîncălzirea.

Mai multe sfaturi despre cum să vă alegeți cuptorul cu microunde potrivit și despre cum să îl utilizați în siguranță găsiți pe ghidul nostru de cumpărături.

Orez cu legume și carne: Într-un vas rezistent la microunde, amestecați o ceașcă de orez, două cești de apă, legume tăiate cubulețe (de exemplu, morcovi, ardei și ceapă) și bucăți de carne (de exemplu, pui sau porc). Puneți capacul pe vas și puneți-l în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 15-20 de minute, până când orezul este fiert și lichidul a fost absorbit.

Omletă cu brânză și legume la cuptor cu microunde

Bateți un ou sau două într-un castron și adăugați legume tăiate cubulețe (de exemplu, ardei, ciuperci și ceapă) și brânză rasă. Puneți amestecul într-un vas mic rezistent la microunde și gătiți-l timp de 1-2 minute, până când omleta este coaptă.

Cartofi copți cu brânză la cuptor cu microunde

Taiați un cartof mare în jumătate și așezați-l cu fața în jos pe un platou rezistent la microunde. Puneți puțin unt sau ulei de măsline și presărați cu sare și piper. Puneți vasul în cuptorul cu microunde și gătiți timp de 5-7 minute sau până când cartofii sunt moi. Scoateți vasul din cuptorul cu microunde și adăugați brânză rasă deasupra. Puneți vasul din nou în cuptorul cu microunde și gătiți timp de 1-2 minute, până când brânza este topită.

Pește cu legume la cuptor cu microunde

Puneți un file de pește (de exemplu, somon sau tilapia) într-un vas rezistent la microunde și adăugați legume tăiate cubulețe (de exemplu, morcovi și ardei). Puneți puțin ulei de măsline sau unt peste pește și presărați cu sare și piper. Puneți capacul pe vas și puneți-l în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 5-7 minute, până când peștele este gătit.

Budincă de ciocolată la cuptor cu microunde

Într-un castron mic, amestecați 1/4 cană de făină, 1/4 cană de zahăr, 2 linguri de pudră de cacao și o linguriță de praf de copt. Adăugați 1/4 cană de lapte, 2 linguri de unt topit și o linguriță de vanilie. Amestecați bine până când se formează un aluat omogen. Puneți aluatul într-un vas mic rezistent la microunde și gătiți timp de 1-2 minute, până când budinca este coaptă.

În concluzie, cuptorul cu microunde este o unealtă indispensabilă pentru oricine dorește să gătească alimente rapid și eficient. În acest preambul, v-am prezentat 6 rețete simple și rapide de gătit cu cuptorul cu microunde, care vă vor ajuta să economisiți timp și să vă bucurați de preparate delicioase în timp scurt. Nu ezitați să explorați această tehnologie avansată și să experimentați cu preparate noi în bucătărie!

Vezi întreaga de

Lasă-ne un comentariu

      Lasă un comentariu

      Cuptoare cu microunde
      Logo